Euro2020 Åttondelsfinaldag 4: Hejja Sverige!!!

Vilken rysare det blev igår kväll! Världsmästarna fick lämna och fotbollsvärlden fick se ett ytterst talangfyllt lag ta sig vidare. Fotboll när den är som bäst, även om det är trist att se ett favoritlag behöva tacka för sig.

Idag gäller det för våra blågula boys! Självfallet borde de ge Ukraina en rejäl match och gå vidare till kvartsfinal. Strax innan 21.00 kommer jag stå och sjunga nationalsången högt och ljudligt, hejja Sverige!!!

Till denna match väljer jag en gin gjord norröver, nämligen i Åre, Åre Bränneri Mountain Strength Scandinavian Gin nr 52328, 457 kr/700 ml. Jag har inte provat den men är riktigt nyfiken!

Dagens första åttondelsfinalmatch står mellan England och Tyskland. En klassisk….ska vi säga eller ska vi inte (”Don’t mention the war!”), hatmatch! Vi hoppas det går sportsligt och schysst till och dricker kanske en GT på Bombay Bramble nr 82972, 319 kr/700 ml, som har fått smak av björnbär och hallon. Inte dum alls!

Eller så kör vi gudomligt germanskt i form av GB Spätburgunder Rosé Georg Breuer 2020, nr 95719, 139 kr/750 ml, en välgjord, fruktig, balanserad och fantastiskt läcker rosé på spätburgunder från regionen Rheingau.
Fun fact: Spätburgunder är det tyska namnet för pinot noir. Alla de burgundiska druvorna (från franska regionen Bourgogne) har ändelsen -burgunder på tyska.

Hejja Sverige, in med bollen i måååååål!!!