Euro2020 dag 11: Kom igen Norden!

Dags för grupp B och C att visa vad de går för och vilka lag som kommer gå vidare. Belgien leder grupp B följt av Finland, Ryssland och Danmark. Hoppas verkligen någon av de nordiska länderna gör Belgien sällskap vidare i åttondelsfinalerna som börjar på Midsommardagen.

I grupp C leder Nederländerna, följt av Ukraina och Österrike på exakt lika många poäng och så Nordmakedonien som dessvärre kommer åka ut oavsett om de vinner kvällens match eller inte.

Till dagens dryckestips!
Jag har aldrig smakat något som jag inte gillar från denna österrikiska producent. Senast i helgen provade jag alkoholfria Loimer Sparkling Grape Juice 2018, nr 19012, 89 kr/750 ml, som inte heller gick av för hackor. Söt, men också frisk, servera den välkyld och drick till mogna svenska jordgubbar.

Belgiska La Trappe Blond, nr 1494, 27:90/330 ml, finns kvar på några butiker ute i landet, en smakrik och frisk öl som sitter fint nu när vi har tropiska kvällar och nätter.

Och så två drycker som står sig. För klassiker är ju klassiker av en anledning. Dessa två nordiska sköningar står pall för det mesta; Gammel Dansk Bitter Dram, nr 761, 285 kr/700 ml, som ingen nordisk middag är komplett utan och en av världens i mitt tycke lenaste och renaste typer av vodka, Finlandia, nr 63, 235 kr/700 ml. Fin och krispig som en fjällbäck, tål att drickas ren efter en rejäl måltid.
Fun fact: Vodka är nordöstra Europas brännvin, tillverkat av säd eller potatis. Ursprungligen var det okryddat ryskt brännvin och ordet ”vodka” kommer från ryskans ”voda” som betyder vatten.

Hejja Norden!!!