Euro2020 dag 6: Andra vändan i gruppspelet

Nu börjar det dra ihop sig i kampen om att gå vidare från gruppspelet!

Finland, som överraskade i den otäcka matchen mot Danmark, är just nu tvåa i Grupp B. Ryssland ligger på minus och måste vinna matchen om de överhuvudtaget ska ha en chans att gå vidare. Mycket spännande!
Dagens finska dryck blir Koskenkorva Rhubarb, nr 50380, 149 kr/500 ml, en likör med smak av rabarber, vanilj och syrliga röda bär. Perfekt att blanda sommardrinkar med, till exempel en Rhubarbie:
40 ml Koskenkorva Rhubarb
60 ml Tranbärsjuice
60 ml Tonic
Apelsinskiva
Häll i rikligt med is i ett vinglas och häll över ingredienserna. Rör om och garnera med en apelsinskiva. Kippis!!!

Från Ryssland kommer en hel del spännande drycker, till exempel mjöd. Jag har beställt Medovarus Vildmjöd nr 74917, 39 kr/330 ml, den verkar minst sagt intressant. Mjöd är en dryck som ofta associeras med vikingar och hamnar ofta i skuggan av öl men är helt klart värd mer uppmärksamhet än så.

På tal om öl, alla som varit på semester i Turkiet känner säkert igen Efes Pilsener, nr 1527, 17:90/500 ml, en svalkande öl som kanske inte smakar likadant en halvmulen dag i Sverige som en het dag på stranden i Marmaris, men den är en sådan klassiker att den måste nämnas. Turkiet behöver kämpa rejält idag för att ha en chans att gå vidare. Wales har en poäng efter 1-1 matchen mot Schweiz, men Turkiet ligger på minus efter förlusten mot Italien.

Ack, Italien! Gruppettor med rejält självförtroende efter 3-0 vinsten mot Turkiet. De har visat vad de går för och det ska bli högst intressant att se hur de tacklar grannlandets motstånd.
Dryckesmässigt blir det idag en grappa, och inte vilken som helst utan Grappa Terreno nr 82294, 525 kr/500 ml, från svenskägda Terreno i Toskana. En fantastiskt fin, såväl rivig som len grappa, gjord på sangiovese, balanserad och mycket fin som digestif efter middagen eller att sippa på medan man följer en spännande match.

Sist men absolut inte minst, Schweiz! Det precisa urmakarlandet har ett poäng och måste satsa rejält mot sina mer livsbejakande grannar om de ska ha en chans att gå vidare.
För den som föredrar vin framför grappa, är mycket läckra Château de Châtagneréaz 1er Grand Cru 2018, nr 70258, 279 kr/750 ml, ett givet alternativ. Den består till 100 % av gröna druvan chasselas, och är välbalanserad och som sagt mycket, mycket läcker med sina toner av persika, gula mogna plommon och vanilj samt en suverän syra. Utsökt!

Må bästa lag vinna!!!