Euro2020 dag 8: Hejja älskade Sverige!

Hejja älskade Sverige! Med ett poäng i bakfickan måste de Blågula inte bara vinna mot Slovakien, utan helst också göra ett par mål. Vi hejjar oss hesa och svalkar strupen med utsökta, kaxiga cidern Pomologik Hopple, nr 11849, 99 kr/750 ml.

Även Kroatien måste växla upp om de vill gå vidare från gruppspelet. Ikväll möter de nuvarande gruppettan Tjeckien som gjorde en suverän premiär. Till denna match väljer jag Sljivovica Badel, nr 86404, 299 kr/500 ml, en förtjusande kroatisk bekantskap med läcker doft och smak av mogna gula plommon, vanilj och mandel.

Dagens mest laddade match är helt klart den mellan England – Skottland. Svårt att välja vad man ska dricka, det finns lite allt möjligt beroende på vad man har för preferenser. Engelsmännen har visat att de kan göra fantastiskt friska, krispiga mousserande viner utöver allt annat de gör i form av exempelvis öl och gin, och skottarnas whisky är inte att leka med.
Det får bli Plymouth Gin, nr 86234, 299 kr/700 ml, elegant, välbalanserad och sådär exemplariskt torr som brittisk humor när den är som bäst!

Nyligen lanserades Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon Single Malt, nr 343, 299 kr/700 ml. Som namnet avslöjar har den fått finish på rödvinsfat vilket har gett whiskyn tydliga toner av vanilj och knäck utöver toner av torkade aprikoser, choklad och nötter. Perfekt avec!

Hejja Sverige och må bästa lag vinna!!!