Euro2020 Kvartsfinaldag 1: Och så var de bara åtta

Vilken match schweizarna gav fransmännen i måndags! Frågan är om de kommer upprepa den eller om Luis Enriques grabbar kommer överraska återigen som de gjorde mot Kroatien och tidigare mot Slovakien.

Euro2020 har onekligen fått mig att upptäcka nya drycker och hitta nya, otippade favoriter. Kanske blir det så med schweiziska vinet Clos de la George Pinot Noir Grand Cru 2019, nr 50063, 378 kr/750 ml, jag hoppas det levererar i likhet med landslaget och beställer en pava.

Y viva España!!! Dryckesmässigt är det inget snack om saken, spanjorerna har full koll. Läckerheten SiurAlta Gris 2019, nr 95386, 349 kr/750 ml, är inget undantag. Det är elegant, det är friskt, det är precision och passion i ett. Nästan så att det märks att det är en arkitekt som skapat vinet, vilket det är. Alfredo Arribas är arkitekten från Barcelona som började göra viner och vilka viner han skapat. Denna, på gröna druvan garnatxa gris, är en återkommande favorit som jag njuter av med stor behållning.

Kvällens andra match står mellan dark horsen Belgien och favoriterna Italien. Från Belgien väljer jag denna gång en gin som jag varit sugen på att prova, The Drunken Horse Gin, nr 80252, 439 kr/500 ml.

Kärleken till Italien och landets gastronomiska utbud är minst sagt evig. Det finns alltid något nytt att upptäcka och tjusas av. Viner i all ära, en dryck jag tycker fått oförtjänt lite uppmärksamhet är digestifen limoncello. För en bättre middag avslutas alltid med en trevlig digestif och vad är mer somrigt Medelhav än sicilianska citroner? Limonio Limoncello, nr 86547, 332 kr/500 ml, är allt det. Servera rejält kyld, njut, blunda och känn doften av citronlundar och den svala havsbrisen. Perfektion.

Må bästa lag vinna!!!