Euro2020 Semifinal 2: Sista laget till final?

Vem hade trott det när turneringen drog igång? Särskilt inte efter Danmarks första, dramatiska match som skärrade en hel fotbollsvärld. Lyckligtvis gick det bra, inte minst för Danmark, som nu bara är en match från en EM-final!

Engelsmännen har inte haft det lätt i EM-sammanhang, men mot alla odds skickade de hem Tyskland i år. Och Ukraina. Som Erik Niva skriver så har Englands 55 år av smärta aldrig hindrat dom att drömma, och Danmark kan i sin tur mycket väl ta hem mästerskapet med dunder och brak, precis som de började.

Vad rekommenderas då en kväll som denna? Först ut är två sköna Brexitbubbel; dels Wiston Estate Cuvée Brut, nr 77644, 399 kr/750 ml, ett vin krispigt som en välstruken vit skjorta, med toner av mogna frukter och blomster, och en liten sälta i eftersmaken. Passar perfekt som aperitif eller till lättare maträtter. Exton Park Blanc de Noirs, nr 95524, 369 kr/750 ml, är också mycket trevlig, om än ”tyngre” i smakerna och gör sig bäst tillsammans med mat, exempelvis en sallad med marinerad anka, krispiga grönsaker och glasnudlar. Slurp!

Danmark representeras av två härliga öl, To Øl # Dipa, nr 1530, 34:90 kr/440 ml, en välgjord öl som passar perfekt under sommaren, antingen som sällskapsöl eller till det mesta man kan tänkas äta under den varmare årstiden. Och så svenskarnas absoluta favorit vad gäller alkoholfria öl: Carlsberg Alcohol Free, nr 1985, 11:90 kr/330 ml, frisk och lätt och gör sitt jobb som törstsläckare när temperaturen kryper uppåt.

Oavsett vad ni dricker till så skål, cheers och må bästa lag vinna!