Folk o folk: Onlineprovning – Gran Syrah

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senaste åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner.

Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tumlu som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. Det torra klimatet ger ypperliga förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

Vi provar två olika årgångar av Las Moras Gran Syrah under ledning av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

När: onsdag 31 mars
Var: Livestreama provningen – klicka här >>
Kostnad: ingen

Vinerna
Las Moras Gran Syrah 2014, nr 72907, 179,00 kr  – finns att beställa, så gör det i god tid innan provningen
Las Moras Gran Syrah 2017, nr 90378, 149,00 kr – lanseras som en tillfällig nyhet på Systembolaget med start den 23/3

Om du har problem att komma in till provningen via länken eller har problem med ljud eller bild mejla gärna webinar@folkofolk.se så får du hjälp.