Folk o folk: Onlineprovning Xavier Vignon – viner från södra Rhônedalen

Xavier Vignon har en gedigen erfarenhet och bred kunskap tack vare sitt arbete som konsulterande vinmakare under 34 skördar både på södra och norra halvklotet. Han har arbetat mycket i Champagne och har bland annat haft flera hundra uppdrag södra Rhônedalen. Sen 2016 är han helt fokuserad på sina egna viner och vineriet som idag producerar kring en miljon flaskor per år är beläget i Châteauneuf-du-Pape.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Båda vinerna vi provar finns i Systembolagets ordinarie sortiment.
Gå gärna in på Systembolagets hemsida för att se vilka butiker som lagerför produkterna, annars går det självklart att beställa till din butik.

När: onsdag 3 mars, klockan 18:00-18:45
Var: online, följ denna länk
Kostnad: ingen

Xavier vins äger 30 hektar i södra Rhônedalen och köper även vin och druvor från utvalda odlare i området. Xavier Vignons filosofi är att vinerna alltid skall spegla ursprunget, samtidigt som de ska ha en tydlig prägel av hans stil och personlighet. Man köper endast vin och druvor som kommer från gamla eller mycket gamla stockar. Detta ger en mycket bra intensitet och smaklängd till vinerna.

Vinerna:
Xavier Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic nr 2151, 109 kr 
Xavier Châteauneuf-du-Pape, nr 6267, 269 kr 

För mer information om provningen, besök folk o folk.