Folk o folk: Webinar och virtuell provning – Robert Mondavi Private Selection

Robert Mondavi – en amerikansk dröm
Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse i Kalifornien där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861.

Efter en schism med brodern Peter startade Robert ett eget företag. 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den förste att bygga ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.

Robert Mondavis förutseende att plantera vingårdar i Kalifornien kustnära vinområden blev starten till Robert Mondavi Private Selection Winery. Ett vineri med en bred portfölj av prisvärda och välgjorda viner. De senare åren har man även introducerat viner som lagrats i ekfat där det tidigare vilat spritsorter som Bourbon, rye whiskey och rom.

OBS! Provningen kommer att ledas av Glen Caughell vinmakare från Robert Mondavi Private Selection Winery och genomförs därför på engelska.

När: onsdag 24 mars, klockan 18:00-18:40
Var: Livestreama provningen – klicka här >> 
Kostnad: ingen

Vinerna vi provar finns båda i beställningssortimentet så beställ i god tid.
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir, nr 88880, 135 kr
Robert Mondavi Private Selection Chardonnay, nr 82322, 135 kr

Om du har problem att komma in till provningen via länken eller har problem med ljud eller bild mejla gärna webinar@folkofolk.se så får du hjälp.