Folkofolk: Webinar och provning ”Riesling och Weingut Robert Weil – en framgångssaga”

Druvan Riesling har sitt ursprung i Rheingau och en av de mest hängivna och erkända producenterna i detta område är utan tvekan Weingut Robert Weil. De har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich i hjärtat av Rheingau. Wilhelm Weil som idag styr det hela är fjärde generationen vinmakare på egendomen som grundades 1867.

Egendomen som består av 90 hektar är till 100% planterad med riesling.Wilhelm Weil menar att hans land och jordmån lämpar sig bäst till Riesling så varför plantera andra druvsorter. Vingårdarna är minutiöst skötta med höga kvalitetskrav sedan årtionden.

Weingut Robert Weil är medlem i VDP (die Prädikatsweingüter) Medlemmar väljs in utifrån strikta kriterier. Utgångspunkten är att se vingårdsläget som del av ett kulturarv. Målsättningen för VDP är att lyfta fram unika vingårdslägen som ger viner av karaktär och omisskännlig personlig prägel, på vinspråk ofta omnämnd som ”terroir”. VDP klassificeringen är inte densamma som en ursprungsbeteckning men har ändå samma utgångspunkt, att spegla ett områdes typicitet.

Provningen kommer att ledas av Nicolas Pfaff från Weingut Robert Weil och kommer därför genomföras på engelska.

När: onsdag 7 april, klockan 18:00-19:00
Var: online via denna länk
Kostnad: ingen

Vinerna vi provar
Båda vinerna hittar du i beställningssortimentet så det gäller att beställa i god tid innan provningen.
Robert Weil Rheingau Riesling Trocken, nr 5124201, 169 kr
Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken, nr 51243, 299 kr

Välkommen!

Om du har problem att komma in till provningen via länken eller har problem med ljud eller bild mejla gärna webinar@folkofolk.se så får du hjälp.