Folkofolk: Webinar och virtuell provning – Grönstedts Cognac

År 1824 anlände Leksandssonen Johan Daniel Grönstedt till Stockholm fast besluten om att göra sig ett namn i den stora staden. Efter tolv år på olika restauranger och etablissemang bestämde sig den då 28-årige Johan Daniel att ta över en källare i Gamla Stan som fungerade som såväl krog som vinhandel. Den driftige unge mannen skapar sig snabbt ett rykte för sina goda drycker.

Efter flera framgångsrika år kom en ny milstolpe i karriären – 1846 öppnades en ny butik. Och samband med det blandade Johan Daniel Grönstedt sin första cognac under eget namn. Faktum är att Grönstedts är den enda cognacen i världen som tillåtits att lagra sina produkter utanför den franska regionen.

Under 2008 togs dock beslutet att flytta tillverkningen närmare produktens ursprung, nämligen till Cognac, och då närmare såväl råvaror som tillverkningsprocess. Med i flytten kom givetvis det över 60 år gamla, 18 000 liters fat som fått namnet Grönstedts reserv och är den traditionella platsen för lagringen. Idag tillverkas Grönstedts på samma sätt som alltid för att fortsätta ge svenskarna sin favorit-cognac.

När: onsdag 14 april, klockan 18:00-19:00
Var:  live via denna länk, klicka så kommer du direkt till webbinariet >>
Kostnad: ingen

Vi kommer att prova tre stycken cognac; Grönstedts Cognac, VSOP, XO och EXTRA.
De finns i stora flaskor men även i en mindre trippelask med flaskor på 200 ml:
Grönstedts Trippelask VSOP, XO, EXTRA, nr 387, 558 kr/3 x 200 ml
Trippelasken finns i lager hos vissa systembolag men går att beställa, vill du ha den till provningen kom ihåg att beställa i god tid!