Intermondi: Digital vinprovning med vinmakare Andreas Hütwohl från Von Winning

Varmt välkommen till vår digitala vinprovning med vinmakaren Andreas Hütwohl från vinhuset VON WINNING i Pfalz, Tyskland!

Andreas är vinmakare på VON WINNING i Deidesheim i Pfalz i sydvästra Tyskland. Vinhuset grundades 1849 och äger vingårdar i alla topplägen runt Ruppertsberg (Reiterpfad etc.), Deidesheim (Kalkofen etc.) och Forst (Pechstein, Ungeheuer etc.).

De fina vingårdslägena, som alla är unika, ger sofistikerade, mineralrika viner som spontanjäser i ekfat av olika storlekar vilket ytterligare accentuerar mineraliteten och komplexiteten. Vinhuset har influerat många andra att ta upp det gamla sättet med stora fat för jäsning och vinlagring. Biodynamisk odling och vildjäst är också självklarheter för denna anrika spelare.

Leopold von Winning, svärson till grundaren, var en av medgrundarna till V.D.P. 1907- Tysklands kvalitetsviners organsation nummer ett!

Som kuriosa kan nämnas att ett av deras toppviner, Ungeheuer, serverades vid invigningen av Suezkanalen i Egypten 1869 – det var redan då ett vin av världklass och betingade ett mycket högt pris på de allra finaste hotell och restauranger runt om i världen.
Ungeheuer tingade ett högre pris på vinlistorna än exempelvis Château Margaux och Château d´Yquem. Olyckligt nog kom tyska viner i onåd internationellt på grund av de två världskrigen. Sedan därefter, och med alla rätt, har vinerna kommit tillbaka och är idag högt skattade bland världens vinkonnässörer.

När: fredag 19 mars, klockan 18:00-19:30
Var: anmäl dig till Intermondi via denna länk
Kostnad: ingen, men vill du prova vinerna behöver du själv köpa hem de tre viner som provas under kvällen

Anmäl dig redan idag och beställ vinerna så fort som möjligt eftersom det kan ta en dryg vecka att få hem dem till din lokala Systembolagsbutik.

Vi kommer att skicka ut recept till passande maträtter till respektive vin i god tid före provningen så att du kan få inspiration och förbereda dessa om du så önskar.

Det är såklart viktigt att du planerar middagen så att den passar dig/er och att ni hinner äta och njuta av respektive rätt med tillhörande vin i lugn och ro. Man kan välja att äta under provningen i sin egen takt eller efter provningen är avslutad.

De viner som kommer att ingå i provningen är:
VON WINNING RIESLING, nr. 79393, 119 kr
VON WINNING WIN WIN, nr. 79394, 139 kr
VON WINNING PINOT ROYALE, nr. 72500, 239 kr

Du är varmt välkommen att delta även om du väljer att inte köpa alla tre viner.