Wine with us: Pizzaviner med Petter

Välkommen till en kickstart av det nya året med Wine with us!

Efter jul och nyår, när vi som mest behöver en paus från julmat och glitter, passar väl en enkel pizzakväll som bäst. Vad dricker man egentligen till pizza? Behöver det vara så krångligt?

Häng med oss och Petter Alexis Askergren live den 27 januari och prova pizza och härliga viner. Petter Alexis Askergren är kanske mest känd som hiphop-artist men har under senare år blivit allt mer involverad i vinets värld. Sommelierutbildningen och restaurangdrivandet har lett till en vinbok och ett eget vinmärke.

Vinerna vi provar tillsammans är:

Nr 7567 Rotari Brut Reserva, 129 kr

Nr 2777 Agramont Graciano, 100 kr

Nr 2700 Chianti del Barone Ricasoli, 95 kr

Nr 699802 Masi Valpolicella Bonacosta (375ml), 69 kr

Pizza: köp/gör egen pizza hemma med olika toppings. Bas: mozzarella och eventuellt tomatsås. Tips! Köp en färdig margherita eller pizza bianca och lägg på toppings hemma.

Till bubbliga Rotari Reserva, toppa med löjrom och crème fraiche
Till spanjoren Agramont, toppa med färsk salsiccia och grönkål
Till klassiska Chianti Ricasoli, toppa med rökt skinka och kronärtskockor
Till fruktiga Valplicella Bonacosta, toppa med gorgonzola och valnötter

Precis som tidigare är det en livesändning på Wine with us Facebooksida. Vi startar sändningen klockan 19:00 den 27 januari och beräknar att den pågår i ca 60 min.

Vad är Wine with us? Jo, alla tillfällen då vi möter er med vinet i fokus och delar kunskap och inspiration. Det kan vara en digital liveprovning med en känd vinprofil, en producentprovning eller klassisk vinmässa. Här ska finnas något för alla!

Wine with us drivs av Vingruppen i Norden, som har ett av Sveriges största sortiment av viner. Vingruppen i Norden är medlemmar i Dryckesbranschens Klimatinitiativ och driver sitt hållbarhetsarbete genom konceptet ”Från druva till glas”.