Vinkällan: Liveprovning ”Kalifornien och dess viner” med Maya Samuelsson

Kaliforniens vinhistoria går tillbaka till 1700-talet då druvan Mission av arten Vitis vinifera planterades för första gången. Då gjordes vinerna dock i första hand för religiösa ändamål, som nattvardsvin. Guldruschen under mitten av 1800-talet attraherade många lycksökare som tog sig över bergen till Kalifornien. De fantastiska förutsättningarna man fann har lett till att Kalifornien idag producerar 90% av allt vin i USA och är ett av de områden som producerar några av världens dyraste och mest eftertraktade viner. 

När: fredag 26 februari, klockan 18:30-19:00
Var: Vinkällans digitala plattform efter att du fått bekräftelse på din anmälan, som du gör via denna länk. 
Kostnad: ingen

Vin att handla inför provningen:
Bonterra Chardonnay, 2019, Art nr. 16632-01, 139 kr
Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio, Seghesio Family Vineyards, 2018, Art nr. 2743-01, 189 kr

Mat och/eller snacks att handla inför provningen: Pulled pork

Efter ditt köp så får du en bekräftelse samt en inbjudan till kursen. Obs, dubbelkolla skräpposten. Om du har några frågor så mailar du till info@vinkallan.se