Vinkällan: Liveprovning ”Portvin till ost” med Dick Samuelsson

Portvinets ursprung kan spåras till ett handelskrig på 1600-talet mellan England och Frankrike. Ett tag var det förbjudet att importera franskt vin till England, och när förbudet ersattes med höga tullar drevs engelska vinhandlare till Portugal. I trakterna kring Douro tillverkade man ett vin som spritades upp för att kunna klara resan till England. Detta blev portvin.

Portvin är ett starkvin vilket innebär att man tillsätter sprit till vinet för att stoppa jäsningen. På så sätt blir vinet sött eftersom jästen dör och sockret förblir kvar i drycken. Tack vare sötman är portvin en fantastisk dryck att kombinera med olika ostar.

Häng med på liveprovning med Vinkällans Dick Samuelsson!
När: fredag 12 mars, klockan 18:30-19:00
Var: via livelänk, anmäl dig här
Kostnad: 100 kr

Viner att handla inför provningen:
Grådask Tawny, nr 8089-01, 175 kr
Graham’s Late Bottled Vintage, 2015, nr 8000-01, 159 kr

Mat och/eller snacks att handla inför provningen:
Kaltbach
Parmesan
Stilton