Vinkompassen: Rosa bubblor – från Prosecco till Champagne

Mousserande viner får oss att bubbla av glädje inombords men något som ofta underskattas är just rosébubbel som faktiskt är väldigt matvänliga viner. Vem passar bättre att leda denna provning tillsammans med Daniella än mannen som skrivit en bok om rosé? Självklart är det Anders Melldén som är vår expert under kvällen.

Under denna livesända vinprovning testar vi mousserande rosé från olika ursprung och pratar om allt från tillverkningsmetod, hur vinerna får sin färg till vad som passar att tugga på till.

När: Torsdag 18 februari 2021 klockan 19:00

Var: Online via Vinkompassens sida på Facebook eller YouTube-kanal
Kostnad: Ingen
Vi provar:
  • Casa Canevel Prosecco Rosé nr 75170 (BS)
  • Crémant Rosé De Chanceny nr 7552
  • Rotari Rosé nr 7701
  • Charles Heidsieck Rosé Réserve nr 77426 (BS)
  • Bollinger Rosé nr 7755
Bjud gärna in dina vänner, ju fler vi är som hänger tillsammans genom skärmen, desto roligare!