Vinliv: Onlineprovning ”Världens tre bästa druvor”

Vinliv bjuder in till digital vinprovning. Temat för kvällen är ”Världens tre bästa druvor” och kommer att ledas av Johan Franco Cereceda, Vinlivs chefredaktör, vinskribent och mångårig vinutbildare. Med på provningen är Markus Nilsson, vinprofil och sommelier.

Vi tar ett kul avstamp med en provning av tre olika endruvsviner, där alltså druvan denna gång hamnar i fokus. Vinerna vi provar har dessutom mycket hög prisvärdhet.

Vi provar de tre vinerna tillsammans under sändning och du får mest ut av provningen om du införskaffat vinerna. Men det går naturligtvis också bra att bara lyssna.

När: onsdag 31 mars, klockan 18:30-19:30
Var: Online via Facebook Live
Kostnad: ingen

Vinerna vi provar är nedanstående och de finns alla i Systembolagets ordinarie sortiment.
Ken Forrester Cabernet Sauvignon 2019 nr 2502, 99 kr Sydafrika

Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi, 2019 nr 5475, 119 kr Frankrike

Gemtree Organic Shiraz, 2020 nr 20033, 119 kr Australien

Vi sänder live här på vår Facebook-sida med början klockan 18.30 den 31 mars och provningen beräknas ta ungefär 45 minuter. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Du behöver heller inte ha förkunskaper, snarare en portion nyfikenhet!

Under provningen kommer vi också ha en tävling där du har chansen att vinna ett fantastiskt fint vinpussel som precis släppts på den svenska marknaden. En chans du inte vill missa! Du har också möjlighet att ställa frågor under sändningens gång.

För dig som vill äta något i samband med provningen rekommenderar vi att du skär upp lite kallskuret, lite lufttorkad skinka, några hårdostar och en bit bröd. Svårare än så behöver det inte vara.

Varmt välkommen ska du vara till en härlig kväll med Vinliv!