Vinogram1: liveprovning ”Ingen Mosel utan Riesling”

Denna kväll beger vi oss till Mosel, det kanske mest kända vinodlingsområde i Tyskland, och det kanske mest kända vinområdet för Riesling. Moselvinodlingsområdet består av mer än 60% av Riesling och är det största sammanhängande och brantaste Riesling-vinodlingsområdet.

Och därför provar vi tillsammans med Johanna Strotmann-Breiling två olika Rieslingviner, Johanna arbetar deltid på den statliga myndigheten för kvalitetskontroll av vin (och tilldelning av statliga utmärkelse för speciellt ambitiösa vinodlare.) Utöver det är Johanna bland annat auktoriserad guide för vinodlingsområdet Mosel.

Prova vinerna tillsammans med oss och ta möjligheten att lära dig mer om Riesling och om Mosel. Johanna Strotmann-Breiling som leder oss längs Mosel denna kväll svarar gärna på frågor så passa på att fråga under provningen. Dessa viner går utmärkt med sparris, lätta sallader eller kokt vit fisk.

När: tisdag 15 juni, 18:30
Var:  online med Vinogram1 Facebook Live
Kostnad: ingen, du väljer själv om du vill prova vinerna med oss

De två vinerna vi ska prova finns i beställningssortimentet hos Systembolaget. Beställ vinet i god tid eftersom det tar upp till 8 dagar att få vinet till ditt närmaste utlämningsställe.

Vin nummer 1
Hoffmann Simon Klüsserather Bruderschaft Riesling Spätlese Trocke, 2020 – Nr 80604 – 144 kr
Vin nummer 2
Eitelsbacher Karthäuserhofberg Ruwer Riesling QbA Trocken, 2016 – 73116 – 189 kr

Vinogram1 har en app som är gratis och där hittar du alla digitala vinprovningar samt fina vintips, se till att ladda ned ditt exemplar idag. Vi ses den 15 juni klockan 18.30!