Vinsmart Academy: Vitt till vårens primörer

Varmt välkomna till den första sändningen av vårt helt nya program – Vinsmart Academy!

Vinsmart Academy blir program där vi kommer djupdyka och nörda ner oss ytterligare lite till i vinets värld. Perfekt för dig som fått upp ett vinintresse men som vill lära dig ännu mer!

Programleder gör ingen mindre än Michel Jamais. Michel har varit en riktig tittarfavorit i våra fredagssändningar och är en av de mest etablerade och välkända kännarna av ädla drycker i Sverige, perfekt när det står djupdykning i vinkunskap på schemat!

Temat under premiäravsnittet är, passande nog, vita viner till vårens primörer. Till detta provar vi ett Chablis från Frankrike och ett Sauvignon Blanc från Nya Zeeland.

Gäst i det första programmet är Niclas Tuomela, programledare för våra fredagsprovningar och en tittarfavorit i årets säsong av Sveriges Mästerkock.

Provningen är helt kostnadsfri, om du vill kan du ha med vinerna som listas nedan, sen är det bara att hänga med!

När: onsdag 14 april, klockan 19:00-20:00
Var: online via Vinsmart Academy Facebook Live
Kostnad: ingen

Kvällens viner
Chablis – Le Beaunois Labouré-Roi, 2019, nr. 5637, 750 ml, 159 kr – ska finnas på hyllan hos 277 butiker.
En klassisk Chablis Premier Cru i typsikt mineralig, frisk, citrusstil. Med både kraft och elegans passar den fint till vårens primörer.

Villa Maria – Sauvignon Blanc, 2020, nr. 6262, 750 ml, 120 kr – ska finnas på hyllan hos 71 butiker.
Ett fräscht och krispigt exempel på Nya Zeelands stora druva från en producent som fått många utmärkelser. Vinet har kammat hem ”New Zealand’s Most Admired Wine Brand” sex år i rad! Detta är ett vitt, friskt vin som är ett utmärkt val till för- eller huvudrätten.

OBS! På länkarna ovan hittar du enkelt ditt närmaste Systembolag som har respektive vin på hyllan under ”Vilka butiker har drycken?”.
Om något av vinerna inte finns på något Systembolag nära dig går det bra att beställa via Systembolagets hemsida. Säkrast är att beställa senast tisdag 6/4, då bör du hinna få vinerna i tid till provningen. Beställer du senare kan det gå, men det beror på var i landet du bor.

Hoppas vi ses den 14/4!

Sändningen görs i samarbete med We & Wine och Iconic Wines.