Vinsmart: Liveprovning ”En maträtt och tre vintyper – hur funkar det?”

Varmt välkomna till en provning där vi denna kväll fokuserar på tre franska viner på halvflaska, närmare bestämt Petit Chablis La Chablisienne, Taittinger Brut Réserve och E. Guigal Côtes du Rhône.

Under sändningen kommer vår sommelier och mästerkocksstjärna, Niclas Tuomela, utsättas för en grande prövning! Han kommer att med utgångspunkt i EN franskinspirerad rätt få designa om den så att den passar till alla tre vintyperna; ett rött, ett vitt och en champagne.

Varje vin har sin egna personliga stil och representerar de olika vintyperna på ett bra sätt – perfekt för denna utmaningen. Kommer Nicke att lyckas? Smarta knep vad det gäller mat och vin i kombination utlovas!

När: fredag 19 mars, klockan 18:30-19:30
Var: online via Vinsmarts Facebook-sida
Kostnad: ingen

Om du vill kan du ha med vinerna samt tillbehören som listas nedan, sen är det bara att hänga med!

Kvällens viner
Till denna provning har vi valt ut tre viner, alla på halvflaska. Två av vinerna finns endast hos ett fåtal Systembolag och kan därför behöva beställas, vilket är helt kostnadsfritt och görs enklast via Systembolagets hemsida.
Petit Chablis La Chablisienne, nr. 5585, 79 kr, 375 ml
Taittinger Brut Réserve nr. 7422, 249 kr, 375 ml
E. Guigal Côtes du Rhône, nr. 74840, 75 kr, 375 ml

Säkrast är att beställa vinerna senast fredag 12/3, då bör du hinna få vinerna i tid till provningen. Beställer du senare kan det vara möjligt med leverans, men det beror på var i landet du bor. Mer information om vinerna och producenten hittar du på Vinsmarts sajt.

För att få ut så mycket som möjligt av provningen föreslår vi att ni har nedanstående tillbehör redo när sändningen börjar:
Citron
Salta chips

Snabbguide till sändningen
1. Gå in på Vinsmarts Facebook-sida klockan 18.30 den 19/3.
2. Scrolla ned på sidan tills livesändningen dyker upp eller tryck på ”Livesändningar” i menyn på vänstersidan
3. Om du inte hittar livesändningen, testa att ladda om sidan!

Sändningen görs i samarbete med Wine Affair och Spiegelau.