Vinsmart: Livesänd vinprovning ”April, april – vitt vin till sill?”

Påsken står för dörren och precis som för de flesta (läs alla!) högtider i vårt avlånga land betyder det att SILLEN dyker upp på tallriken! Men hur ska man egentligen tänka med vin till den klassiska högtidsfisken? Hur får man det att gå ihop? Måste man kunna trolla?

Dessa frågor kommer vår sommelier, och köksmagiker, Niclas Tuomela, att försöka reda ut under en livesänd vinprovning där vi provar nyheten Misty Cove Estate Series – Sauvignon Blanc, 2020.

Kvällen till ära kommer Nicke att ha en annan trollkarl vid sin sida; John Houdi
Det här kommer nog allt bli en kväll där vad som helst kan hända – och det vill du ju inte missa!

När: torsdag 1 april, klockan 18:30-19:30
Var: online via denna länk
Kostnad: ingen

Provningen är helt kostnadsfri, om du vill kan du ha med vinet samt tillbehören som listas nedan till hands, sen är det bara att hänga med!

Kvällens vin
Misty Cove Estate Series – Sauvignon Blanc, 2020 (NYHET!) nr 51063, 99 kr – Beställningssortimentet

Vinet finns endast i Systembolagets beställningssortiment och måste därför beställas, detta görs enklast via Systembolagets hemsida. Säkrast är att beställa senast torsdag 25/3, då bör du hinna få vinet i tid till provningen. Beställer du senare kan det vara möjligt att få det, men det beror på var i landet du bor.

För att få ut så mycket som möjligt av provningen föreslår vi att du har nedanstående tillbehör redo när sändningen börjar:
Inlagd sill
Stekt zucchini
Olivolja
Citron
Riven parmesan
Crostini eller smörstekt bröd

Hoppas att vi ses den 1/4!

Sändningen görs i samarbete med Iconic Wines och Spiegelau.