Vinsmart: Livesänd vinprovning: ”La Dolce Röda”

Välkomna på en kväll med fokus på den italienska synen på livet! Vi vill med ”La Dolce Röda” (”Det ljuva röda” Vinsmarts anm.) ta med er på en resa som ger njutning för alla sinnen. Under kvällen berättar vi hur ni med enkla medel kan skapa minnesvärda stunder och provar (givetvis) två italienska viner.

Provningsledare är vår egen sommelier, och mästerkocksstjärna, Niclas Tuomela och kvällen till ära gästas han av sin mästerkockskollega Nina Remröd, som kommer visa hur man får till den där magiska tomatsåsen. Tillsammans kommer Nicke och Nina kombinera mat från Italiens södra delar med kvällens viner.

När: fredag 12 mars, klockan 18:30-19:30
Var:  live via Vinsmarts Facebook, du behöver inte ha Facebook för att kunna se det
Kostnad: ingen

Ha med tillbehören och ett eller båda viner som listas nedan, vi kommer att prova och berätta om båda vinerna. Sen är det bara att hänga med!

Kvällens tillbehör
För att få ut så mycket som möjligt av provningen föreslår vi att ni har följande tillbehör redo när sändningen börjar:
Tomater
Olivolja
Salt

Kvällens viner
Villa Righetti Ripasso 2018, nr. 76308, 129 kr, 750 ml, finns på hyllan hos 151 Systembolag.
Amarone della Valpolicella 2016, nr. 2740, 179 kr, 750 ml, finns på hyllan hos 210 Systembolag.

På länkarna ovan hittar du enkelt ditt närmaste Systembolag som har respektive vin på hyllan under ”Vilka butiker har drycken?”.
Om något av vinerna inte finns på något Systembolag nära dig går det bra att beställa via Systembolagets hemsida. Säkrast är att beställa senast måndag 8/3, då bör du hinna få vinerna i tid till provningen. Beställer du senare kan det vara möjligt att hinna få dom, men det beror på var i landet du bor.

Mer information om vinerna och producenten hittar du på Vinsmarts sajt.

Sändningen görs i samarbete med Nelex och Spiegelau.