Vinsmart: Livesänd vinprovning ”Schysst, naturligt & karismatiskt”

Den här gången utforskar vi ett smakrikt, personligt och biodynamiskt naturvin från Italien som sannerligen tickar många hållbarhetsboxar. Men vad är ett biodynamiskt, ekologiskt och veganvänligt naturvin egentligen? Och hur kombinerar man det med mat?

Du kan vara lugn! Vår alldeles egen sommelier, Niclas Tuomela, kommer att besvara dessa frågor under kvällen. Vid sin sida kommer Nicke att ha Li Pamp, känd från bland annat TV-programmet ”Bytt är bytt” och expert på antikviteter. Kommer Li att värdesätta vinet? Och kommer hon att auktionera ut Nicke? Häng med så får du se!

Provningen är helt kostnadsfri, om du vill kan du ha med vinet samt tillbehören som listas nedan till hands, sen är det bara att hänga med!

När: fredag 16 april, klockan 18:30-19:30
Var: online via denna länk
Kostnad: ingen

Kvällens vin
Charisma – Lunaria Trebbiano d’Abruzzo, 2020 (NYHET!), nr 80167, 750 ml, 119 kr
Vinet finns endast i Systembolagets beställningssortiment och måste därför beställas, detta görs enklast via Systembolagets hemsida. Säkrast är att beställa senast torsdag 8/4, då bör du hinna få vinet i tid till provningen. Beställer du senare kan det gå, men det beror på var i landet du bor.

Kvällens tillbehör
För att få ut så mycket som möjligt av provningen föreslår vi att du har nedanstående tillbehör redo när sändningen börjar:
Olivolja
Parmesan
Kokt vit sparris
Citron
Salt & peppar

Glasen i provningen 
Glaset är oerhört viktigt för vinupplevelsen! Inför varje provning väljer Nicke därför glastyp med omsorg. I kvällens provning använder vi följande glas: Willsberger Anniversary Vitvinsglas och Willsberger Anniversary Bourdeaux. Mer information om glasen hittar du här: https://bagarenochkocken.se/spiegelau/

Sändningen görs i samarbete med Urban Wines och Briscapo/Spiegelau.