Wine Table: Liveprovning ”Ett kärleksbrev till kvinnorna i Champagne”

Till livselixiret som en gång i tiden skördades under bullret av krigets kulor och dracks till ljudet av trumpeter. Till vinet vars historia bubblat ur ett litet samhälle, där människor trots århundranden av krig och invasioner triumferat med att skapa världens mäktigaste bubblor. Till den otroliga historia som champagnehusens skickliga kvinnor står bakom.

För att hylla alla världens bubblande kvinnor bjuder Wine Table in till en provning i champagneänkornas tecken. Vid provningsglasen möter ni Maja Berthas, Mischa Billing och Linda Pérez – en dynamisk trio med en särskild kärlek till champagne och dess vackra berättelser. Det kommer snurras såväl historier och intressant fakta som aromer, känslor och goda kombinationer.

Varmt välkommen till en öppenhjärtig, avslappnad och riktigt god stund med plats för all världens frågor. A toutes les femmes du monde!

När: torsdag 4 mars klockan 19:00-19.45
Var: Wine Tables Facebook eller YouTube
Kostnad: ingen

Kraftfulla kvinnor, huvudsakligen änkor, har en viktig roll kring de stora framgångarna i Champagne. De lade grunden till vingårdsskatter, knöt starka kontakter världen över, stod bakom initiativet att tillverka champagne i torr stil, experimenterade med att avlägsna jästfällningen ur flaskan, lyfte vinernas kvalitet och drev samtidigt välgörande arbeten under krigstiden.

Champagnerna som vi kommer prova