Wine with us: Champagne i olika stilar med Maya Samuelsson!

Nyfiken eller världsvan när vi kommer till Champagne?
Det spelar ingen roll, det är är provningen till dig som älskar champagne eller bara är nyfiken på att lära dig mer! Den 21 april gästas vi av ingen mindre än Maya Samuelsson som idag jobbar på familjeföretaget Vinkällan Dryckesutbildningar. Utöver det har vi sett Maya på TV, sett henne i magasin och förstått att hon tävlat och vunnit en del inom sommelieryrket. Fantastiskt tycker vi!

Vi vill att du som gäst efter provningen ska kunna reda ut nedan begrepp och förstå vad de innebär men också framförallt veta vad du själv tycker om. Vad är standard champagne eller Blanc de Noir? Vad innebär Non Vintage respektive Vintage? Hur framställer man Roséchampagne? Exklusivt, elegant och bubblande lärorikt helt enkelt!

När: onsdag 21 april, klockan 19:00-20:00
Var: livesändning via Wine With Us Facebooksida
Kostnad: ingen

Champagnerna vi kommer att prova
Tre olika stilar, välj att köpa de eller dem du önskar prova tillsammans med oss! Samtliga finns i Systembolagets fasta sortiment.
André Clouet Silver Brut Nature NV, nr 7546, 369 kr 
Diebolt-Vallois Prestige Brut NV, nr 7723, 399 kr  
Louis Roederer Brut Rosé 2014, nr 77226, 629 kr

Vad är Wine with us?
Jo, alla tillfällen då vi möter er med vinet i fokus och delar kunskap och inspiration. Det kan vara en digital liveprovning med en känd vinprofil, en producentprovning eller klassisk vinmässa. Här ska finnas något för alla!

Wine with us drivs av Vingruppen i Norden, som har ett av Sveriges största sortiment av viner. Vingruppen i Norden är medlemmar i Dryckesbranschens Klimatinitiativ och driver sitt hållbarhetsarbete genom konceptet ”Från druva till glas”.