Wine with us: Druvskola Sauvignon blanc med Eva Weckström

Den 5 maj kör vi druvskola med fullt fokus på den gröna druvsorten Sauvignon Blanc. Eva Weckström kommer guida oss genom en provning av tre viner med den gemensamma nämnaren Sauvignon Blanc.
Eva är diplomerad sommelier som även sysselsätter sig som vinskribent, vinkonsult och föreläsare.

Vinerna vi kommer att prova är en Sancerre från Loiredalen, en italienare från Trentino och en nykomling från Nya Zeeland. Lika men ändå så olika och hur kan det bli så?
Var odlas Sauvignon Blanc och vad kännetecknar druvan? Är det en druva som lämpar sig för lagring eller är det en druva man ska hålla utkik efter nu när solen tittar fram? Häng med på vår liveprovning så berättar vi mer!

När: onsdag 5 maj, klockan 19:00-20:00
Var: livesändning via Wine With Us Facebooksida
Kostnad: ingen, du väljer själv vilka viner du vill prova med oss

Vi kommer prova nedan tre viner tillsammans med er, så kom ihåg att försäkra dig om att du får tag i de viner du önskar prova i god tid.

Vacheron Sancerre Les Roches 2019, Sancerre/Frankrike, nr 5514, 249 kr – fasta sortimentet
Sauvignon Cantina d’Isera 2020, Trentino/Italien, nr 24001, 119 kr – fasta sortimentet
Dog Point Sauvignon Blanc 2020, Marlborough/Nya Zeeland, nr 93288, 195 krOBS! Tillfälliga sortimentet, säljstart 27/4

Välkommen!

Vad är Wine with us?
Jo, alla tillfällen då vi möter er med vinet i fokus och delar kunskap och inspiration. Det kan vara en digital liveprovning med en känd vinprofil, en producentprovning eller klassisk vinmässa. Här ska finnas något för alla!Wine with us drivs av Vingruppen i Norden, som har ett av Sveriges största sortiment av viner. Vingruppen i Norden är medlemmar i Dryckesbranschens Klimatinitiativ och driver sitt hållbarhetsarbete genom konceptet ”Från druva till glas”.