Wine with Us: Sommarviner med Maya Samuelsson

Den 16 juni är det dags för Maya Samuelsson att gästa Wine with us igen och prata om viner som passar extra bra under sommaren. Här dukar vi upp fyra säkra sommarval, alla från klassiska ursprung och i stilar som passar den varmare säsongen. Vi reser till Rioja i Spanien och provar rosé, testar ett aromatiskt vitt vin från Marlborough på Nya Zeeland, öppnar en mjuk fransk Beaujolais och avslutar med en Chianti Classico från Toscana.

Maya Samuelsson är sommelier och jobbar i dag i familjeföretaget Vinkällan Dryckesutbildningar samtidigt som hon syns som vinexpert i både TV och tidningar.

När: onsdag 16 juni, klockan 19:00 och pågår i cirka en timme
Var:  livesändning här på vår Facebooksida
Kostnad: ingen, du väljer själv vilka viner du vill prova med oss

Vinerna vi provar
Nr 2621, Monte Araya Rosé 2020, 75 cl, 79 kr – Lanseras den 1/6 på Systembolaget
Nr 6262, Villa Maria Sauvignon Blanc 2020, 75 cl, 120 kr – Fasta sortimentet
Nr 2449, Maison Coquard Saint-Amour Empreinte d’Amour 2019, 75 cl, 169 kr – Lanseras den 1/6 på Systembolaget
Nr 2376, Quercia al Poggio 2018, 75 cl, 145 kr – Fasta sortimentet

Vad är Wine with us? Jo, alla tillfällen då vi möter er med vinet i fokus och delar kunskap och inspiration. Det kan vara en digital liveprovning med en känd vinprofil, en producentprovning eller klassisk vinmässa. Här ska finnas något för alla!

Wine with us drivs av Vingruppen i Norden, som har ett av Sveriges största sortiment av viner. Vingruppen i Norden är medlemmar i Dryckesbranschens Klimatinitiativ och driver sitt hållbarhetsarbete genom konceptet ”Från druva till glas”.