Wine with Us: Vilket glas ska jag välja?

Den 7 april gästas av Jane Sandström från Sundqvist som kommer guida oss genom valet av glas när vi dricker vårt vin.

Vi har valt ut fyra olika viner till provningen, en fräsch Sauvignon Blanc, en ekfatslagrad Chardonnay, en juicig Pinot Noir och en maffig Cabernet Sauvignon. Alla viner kommer att avnjutas och provas i respektive glas. Men eftersom vi förstår att inte alla har en massa olika glas så kommer här en enklare guidning till valet av glas som passar bäst till respektive vin:

Glas med smalare öppning till lättare och fräschare vita viner.
Glas med bredare öppning till ekfatslagrade vita viner.
Glas med vidare kupa och smalare öppning till lättare rödviner.
Glas med något vidare öppning till kraftigare rödviner.

PS.  Ta gärna fram ett vanligt vattenglas eller en kaffekopp och prova hur gott (eller inte) vinet blir i det!
Serien vi har valt till provningen är Veritas som är en serie maskintillverkande glas. Glasen har samma charm som munblåsta glas, men en precision som endast maskintillverkande glas uppnår.

När: onsdag 7 april, klockan 19:00-20:00
Var: livesändning via Wine With Us Facebooksida
Kostnad: ingen

Eftersom vi tycker att bra glas är en förutsättning så kommer vi att erbjuda våra tittare en rabattkod som kan användas på Sundqvist hemsida för köp av Riedelglas! Rabattkoden kommer att meddelas under livesändningen så håll utkik!
(Glasen heter Riedel Veritas och kostar 649 kr för ett 2-pack hos www.sundqvist.se)

Vinerna som vi ska prova finns samtliga i Systembolagets fasta sortiment och är följande:
Vad är Wine with us? Jo, alla tillfällen då vi möter er med vinet i fokus och delar kunskap och inspiration. Det kan vara en digital liveprovning med en känd vinprofil, en producentprovning eller klassisk vinmässa.
Här ska finnas något för alla!Wine with us drivs av Vingruppen i Norden, som har ett av Sveriges största sortiment av viner. Vingruppen i Norden är medlemmar i Dryckesbranschens Klimatinitiativ och driver sitt hållbarhetsarbete genom konceptet ”Från druva till glas”.