Amalias fredagsfrågor: Angela D’Orazio

Mackmyras superfabulösa master blender, Angela d’Orazio, svarar på fredagsfrågorna!

Denna powerkvinna har jag beundrat på avstånd länge. En av mina favoritfilmer i Spritmuseums permanenta utställning är den med just Angela, i vilken hon pratar fatlagring. Så gissa om jag blev star struck när jag fick träffa henne live första gången.

Angela är alltså mästarinnan bakom Mackmyras whiskyn, av vilken den senaste är Vinterglöd, nr 11469, 598 kr/700 ml. Det är Mackmyras andra whisky som slutlagrats på ekfat dels mättade med svenskt glöggvin och dels med Pedro Ximénez sherry. Vinterglöd är gjord i samarbete med välkända svenska glöggproducenten Saturnus, som gjort sin nya vitvinsglögg Svensk Vinter, nr 80213, 119 kr/500 ml, med whisky från Mackmyra. Båda perfekta drycker för whiskyälskaren att njuta av när temperaturen kryper nedåt.

Ciao bravissima Angela, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Bästa svärmis i himlen gillade det mesta. Bästa sväris är helnykterist, det brukar bli fatlagrad julmust. Vilket är för övrigt det han säger till sina polare i nykterhetsrörelsen att hans svärdotter jobbar med att tillverka julmust.

2. …din älskade?
– Gott rött vin, en Masi Costasera kanske, eller en god champagne, varför inte en Nicolas Feuilatte 2006. Eller en liten knapp av en svensk god virre.

3. …din chef?
– Vadsomhelst som är gott, kul, nytt, annorlunda eller konstigt!

4. …dig själv?
– Lite som chefen. Just i detta nu har jag en god finsk fatlagrad gin framför mig, Koskue, som jag provar.

5. …en drömgäst?
– Bryan Ferry skulle jag vilja bjuda på ett glas whisky, varför inte av min senaste whisky som legat de senaste 5 åren på champagnefat… och sen skulle jag sätta på skön musik och sätta mig och filosofera över livet med honom.

Grazie mille Angela!

På bilden nedan ser ni mig och Angela på lanseringen av Mackmyra Skördetid, som slutlagrats på fat som innehållit Masi Costasera Amarone.