G.H. Mumm i samarbete med Maria Nilsdotter

Att fashion och Champagne har gått hand i hand är sen gammalt, men att kombinera ädla smycken och ädla bubblor tar det hela till en helt ny nivå. Det blir man varse om när Champagnehuset Maison Mumm inleder ett samarbete med smyckesdesignern Maria Nilsdotter. Samarbetet har nämligen utmynnat i en supertjusig champagnelåda som går att behålla som en smyckesask! Själva asken har handmålade element och symboler karakteristiska för Maria Nilsdotter. Det nya mönstret är inspirerat av hennes nya kollektion som släpptes i början av hösten.

Maria Nilsdotter är en etablerad smyckesdesigner både i Sverige och internationellt. Hon grundade sitt eget smyckesvarumärke i samband med att hon tog examen från konst- och designhögskolan Central Saint Martins i London år 2007.

Mumm Grand Cordon är en etablerad klassiker på Systemets hyllor och har sålts i Sverige sedan 1955. Flaskans design uppdaterades 2017 och är framtagen i samarbete med den prisbelönta engelska designern Ross Lovegrove. Det ikoniska röda bandet som varit en del av Mumms design i 140 år nytolkas och är nu ingjutet i flaskan. Dessutom är formen unik med en lång och slank hals.

Mumm Grand Cordon (nr. 7543) släpptes med den nya designförpackningen 5 november i en limiterad utgåva på 3000 exemplar. Den kommer att finnas tillgänglig under en mycket begränsad period, så skynda fynda. En perfekt julklapp!

Nu badar jag inte i diamonds & pearls precis, jag äger inte ens en klackring! Däremot kommer jag givetvis att dricka upp den utsökta Champagnen eftersom jag misstänker att min vackra fru kommer att lägga beslag på skrinet. Win win så att säga.

Maria Nilsdotter