Moment Karibien: Mackmyras karibiska kärleksaffär fortsätter

Knappt har de sista dropparna av ”Vinterdröm” avslutats förrän Mackmyras masterblender Angela D´Orazio presenterar den efterlängtade uppföljaren.

Angela har tillsammans med Plantations Rums grundare och källarmästare, Alexandre Gabriel, återigen hittat den optimala smakkombinationen. Nordisk kyla och karibisk hetta – Moment Karibien.

Den nya Momentutgåvan är en singel malt whisky destillerad på Mackmyra Bruk, och lagrad i Bodås Gruva. Cirka 75 procent av utgåvan har slutlagrats på fat som använts för mognad av Plantations Barbados-  och Jamaican Rum. Moment Karibien har även små delar whisky från både tidigare oloroso- och körsbärsvinsfat. Resultatet är en kryddig och fruktig whisky med varma toner av rom, vanilj och ek. De olika faten som utgör Moment Karibien är mellan åtta och tolv år.

Som inbiten romälskare tilltalade mig denna whisky väldigt mycket. Det doftar ugnsbakade päron och mörk karamell. Smaken är djup med toner av apelsinskal. Fatkänslan är kraftfull men ändå mjuk och behaglig. Efter ett par klunkar transporterades jag obönhörligen till mitt älskade Miami – som för mig är Sydamerikas nordligaste ”huvudstad”, och porten till den karibiska övärlden…

Moment Karibien finns sedan den 28e november i Systembolagets beställningssortiment:

Mackmyra Moment Karibien (nr. 82782) Alc. 44,4 %  700ml  1 198 sek