Positano(yes) + Esteriör = sant! Öppnar 25 augusti

Det gångna pandemiåret med restriktioner har allt fler laborerat med drinkar hemma, något som såväl barer och inredningsbutiker märkt av. Nu gör aperitivobaren Positano(yes) och inredningsbutiken Esteriör gemensam sak online och öppnar en butik!

Butiken kommer ha fokus på de redskap, böcker och serveringsprylar som behövs för att göra riktigt bra cocktails hemma. En shop in shop kommer även att finnas i Esteriörs butik på Söder.

– Vi har sett ett växande intresse för att göra drinkar hemma senaste året. Under 2020 skapade vi flera uppskattade cocktail-kit att ta med hem, både på Positano(yes) och Tjoget. Vi har också märkt att folk haft tid nu att göra sina hem mer unika och hemtrevliga. Det känns som ett perfekt tillfälle att öppna en butik med de allra bästa drinkredskapen och köksprylarna, både vintage och nytt, ihop med en av våra favoritbutiker Esteriör, säger krögaren Joel Söderbäck.

Zandra Liden, medgrundare av Esteriör är också entusiastisk och säger:
– Tillsammans med Joel och Andreas från Positano(yes) har vi skapat en unik samling av nya och äldre barverktyg, böcker om drinkens kultur och historia, glas och servering. Tillsammans med tre svenska konstnärer/designers och Positano(yes) egna favorit, Disaronno, har vi skapat unika föremål inspirerade av den älskade italienska likören.

Positano(yes) and Esteriör gemensamma butik öppnar den onsdag 25 augusti och håller öppet till den 31 oktober på esterior.se/positano, detsamma gäller för butiken på Åsögatan 144, Stockholm.

Bland utbudet utmärker sig konstverk och inredningsdetaljer skapade av svenska kreatörer som på olika sätt inspirerats av Italien och drinkarna på Positano(yes), till exempel:


SthlmSigns har skapat en unik barskylt som påminner de skyltar man hittade i en bar i Italien på 1920-talet, men med en modern känsla. Texten skapades med en gammal metod som kallas guldbladförgyllning, i detta fall 12 karat vitguld. Konstverket är målat bakifrån på insidan av en glasram, vill man köpa det är priset 14 999 kr.

Konstnärinnan Saga Sandström skapar glas på ett organiskt och lekfullt sätt. Hennes färgval är inspirerade av de mörka toner som definierar Disaronno-flaskan och dess flytande innehåll. Det kommer endast att finnas tio stycken unika, och av Saga själv munblåsta, glas till försäljning. Pris: 1 199 kr/styck.

Josefin Eklund, även känd som Neon Girl,  har hämtat inspiration från flaskans form för att skapa fem neonlampor i begränsad upplaga. De ljusa färgerna valde hon eftersom hon kände på sig att folk kommer att ha kul när de njuter av Disaronno! Pris: 2 499 SEK

Foto: Martin Vallin