Tango och Asadokväll med Marcus Samuelsson: Dos Gardenias besöker Eatery Social Skanstull

När det vankas Asado (Argentinsk grillfest), tango och argentinska viner är Gardenias inte sena att haka på. Vi tog tuben till ”El Sur”, stadens södra och ”hetare” kvarter – ni förstår hur öppet mål det är med alla latino-puns! Väl framme i ”Eskanstuul” kunde man känna den karakteristiska doften av diverse grill-ljuvligheter redan från tunnelbaneuppgången. Med grillspetten i högsta hugg välkomnades vi av självaste Marcus Samuelson, Creative Chef för Eatery Social Skanstull.

På Eatery Social möts Nord-, Central och Sydamerika med Södermalm. På menyn återfinns allt från tacos, ceviches, tostadas till maffiga kötträtter direkt från grillen. Rätterna består av flera komponenter där grönsaker skapar textur och de olika såserna smak. Allt välkomponerat och supersnyggt plejtat av köksmästaren Johannes Stålhammar och hans team. Vi kan lätt rekommendera våra favoriter Tartar Nikkei (Tonfisk) och Taco Carne (Grillad flankstek). Restaurangen är inhyst på Clarion Hotel Stockholm på Ringvägen 98. Lyllos hotellgäster som får ta del av den latinska hettan under sin vistelse!

Men just idag var det som sagt grillfest och tango. Eftersom det föll på Amalias lott att dansa El Tango tillsammans med Argentango.se behövde hon således stärka sig med en Margarita. Jag ville inte vara sämre – trots att jag bara skulle ta lite bilder och lyssna på Carlos Gardels ”Volver” – så jag beställde en fantastisk Old Cuban från den välförsedda baren.

När vi väl satte oss till bords med vår fantastiska parrillada kunde vi äntligen ge oss i kast med provningen av utvalda viner från Bodega Atamisque. Vi provade deras Pinot Noir, Malbec och Cab. Det finns inget som gifter sig så bra med grillat kött som en rejäl argentinsk tinto. Tyvärr finns inte dessa trevliga viner på Systembolaget, men det går som privatperson att beställa dem via den svenske importören Jacobson & Söderström AB. Klicka in på deras sida, där finns det instruktioner hur man går tillväga. Då gäller det som kallas för Systembolagets privatorder.

Två nöjda och glada Gardenias fick sina latinogener tillfredsställda med bravur efter denna supertrevliga helkväll på Eatery Social! Salud vänner!

Mycket trevliga viner från Bodega Atamisque. De finns hos Jacobsson & Söderström AB.

 

Amalia dansar El Tango med Åsa Danielsson, en av dansarna från Argentango.

 

Marcus Samuelsson styrde up den fantastiska asadon.

 

© Foto: Carlos Norlén