Tre svemesterpärlor du inte vill missa!

Dos Gardenias besöker inte bara coola barer och rustika vingårdar, vi är också mycket förtjusta i att göra nedslag i Sverige. Från norr till söder och från ena kusten till den andra kommer vi  tipsa om smultronställen där man behöver tokträngas med hipsters eller tömma plånkan.

Vinön, Hjälmaren 
Älskar namnet på denna vackra ö! Hänger du kring Örebrotrakten rekommenderas en avstickare hit. Färja går från Hampetorp och tar cirka 20 minuter. Ön bjuder på loppisar, bad, vacker miljö och god mat. Kalvcarpaccion som serveras på Vinöns Värdhus är magisk!

La Fesque, Göteborg
Vid Jubileumsplatsen, Centralstationen, står ett gäng orange containers i vilka bland annat La Fesque huserar. Här serveras den godaste laxburgaren denna Gardenia någonsin ätit! Ät på plats eller ta med. Smaklig spis!

Wine Mechanics, Göteborg
Cityvinerier dyker upp lite här och var i världen. För ett par år sedan öppnade Wine Mechanics i Göteborgs Slakthusområde. Utöver ypperlig mat, dryck och service, finns en vinlista som får en vinnörd att bli tårögd! Håll koll på kalendern för vinrelaterade aktiviteter.
Wine Mechanics viner finns i Systembolagets beställningssortiment.