Winefinders lansering av vinterns viner 28/11

Då var det äntligen dags för Winefinder.se efterlängtade vinterlansering. Winefinder är ett ypperligt alternativ till Systembolaget. Det finns en uppsjö av vinbutiker online och vi Gardenias kommer givetvis att tipsa om dessa i en kommande artikel. Men just nu brinner det i knutarna, eftersom Winefinder släpper sina nyheter idag torsdag den 28/11, prick klockan 10.00.

Har ni inte beställt från en vin-nätbutik innan så funkar dessa precis som vilken annan butik som helst. Lägg dina varor i inkorgen, beställ, och vips, så kommer det ett trevligt bud med dina flaskor ett par dagar senare. Butiken ombesörjer tull och skatt, så det enda du behöver göra därefter är att korka upp.

Under tiden Gardenia Amalia jagade tryffel i Italien, dök jag ner bland flaskorna en regnig tisdag på det coola Hotel Frantz på Södermalm.

Jag kommer nu att tipsa om mina personliga och absoluta favoriter. Jag kommer även att länka till hela släppet så kan ni botanisera själva. Redan nu kan jag säga att det var enbart top notch genom hela samlingen. Hatten av Winefinder!

Smaknoteringarna för varje vin är föredömligt uppradade på själva Winefinder-sajten, så det blir enbart små personliga noteringar för varje länk. Häng med:

Naturvinslåda Volym 9. Pris: 1 596 kr

Naturvinernas vara eller icke vara sparar vi till en annan dag. Personligen är jag ett stort fan. Nackdelarna är att det blir lätt en massa skojerier och en hel drös hipp-som-happ-viner. Därför är det fantastiskt att Winefinder har, i samarbete med Dryckesbutiken, tagit fram ett gäng mästerliga lådor genom säsongerna. Årets låda är nog i mitt tycke den bästa och jämnaste hittills. Nu låter jag som Idol-juryn men så är det! Lådan innehåller 6 stycken flaskor. 4 franska viner och 2 italienska. Fullständig info finns på länken. Är man nyfiken på naturviner är denna låda perfekt. Ingen kloaklukt, rena och ljuvliga smaker. Skynda fynda.

 

GBG – Whine Mechanics Goa Buteljer från Göteborg! Nr 2. Pris 1 896 kr

Vill du bli blown away så är det denna låda som gäller. Fullkomliga Rock´n Roll-viner från Götet. Hur går det till? Jo, pöjkarna på Wine Mechanics reser runt i Europa med en kylbil, plockar med sig de bästa druvorna från varje land och vinifierar sin häxblandning i deras coola hipster-vineri på Waterloogatan. Det är givetvis lite mer komplicerat än så, vi Gardenias kommer att ha en rejäl presentation av dem snart, håll utkik! Under tiden är det bara att njuta av deras eonologiska eskapader. All info om varje vin finns i länken. 6 stycken flaskor. Min favorit var en Riesling/Furmint med druvor från Pfalz och Tokaj. Som de säger själva: ”Tysk morsa, ungersk farsa uppvuxen i Sverige med Aspergers”.

 

Sanford & Benedict Chardonnay 2015. 750/ml 489 kr

Santa Rita Hill Pinot Noir 2016. 750/ml 349 kr

Elegant power från Sandhi Wines i Kalifornien. 2 hantverksprodukter ut i fingerspetsarna. Ren lycka.

 

Thierry Germain Les Roches Saumur-Champigny Rouge 2017. 750/ml 239 kr

Thierry Germain Saumur Rouge 2017. 750/ml 239 kr

Ojoj, mer hipster än såhär blir det inte. I Loire härjar Thierry Germain på Domaine Des Roches Neuves. Han är ung och hetare än nånsin i vinvärlden. Tänk lite som vinvärldens Pharrell Williams. Dessa biodynamiska pärlor är rena drömmen att dricka. Pang-på-ruffiga men ändå eleganta. Rena vrakpriset. Slå till innan Winefinder ångrar sig.

Det finns ytterligare godingar i släppet, här är länken till de övriga. Lycka till och salud!

Övriga viner i lanseringen: HÄR