Amalias fredagsfrågor: Fredrik Schelin svarar igen

Första gången vinexperten Fredrik Schelin svarade på Fredagsfrågorna var i samband med lanseringen av hans första bok ”Champagne: 49 miljoner bubblor i en flaska”, hösten 2018. Nu har boken fått en uppföljare ”Champagne och andra bubblor” och jag blev självfallet nyfiken på vilka drycker Fredrik skulle välja idag.

Hallo Fredrik, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Då kan det bli allt ifrån en champagne till ett bubbel från egentligen vilken världsdel som helst. Vi provar en del bubbel i min familj av förklarliga skäl och det är kul att testa nya producenter och stilar på dem. Man får alltid ett ärligt svar.

2. …din älskade?
– Marc Hébrart rosé extra brut. Min fru älskar roséchampagne och JP på Champagne Marc Hébrart är en personlig vän och gör en sådär perfekt roséskumpa som bara slinker ner. Särskilt till löjrom, chips och smetana en dag efter jobbet!

 3. …din chef?
– Min chef är jag själv, men min kompanjon Anders Levander skulle jag bjuda på en MCC då vi rest i Sydafrika ihop och båda älskar landet, människorna och vinerna. Jag skulle dö för att bjuda på en MCC från Jeanette på Springfield estate som jag vet att de haft på jäst i många många år.

4. …dig själv?
– Jag älskar högt, lågt, nytt, gammalt så egentligen skulle jag bjuda mig själv på något jag aldrig provat förut. Älskar att överraskas.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag skulle gärna sitta och dela den första flaskan Bollinger R.D 1952 med Madame Lily Bollinger och fråga henne lite om hur hon kunde vara så före sin tid i tankarna med torr champagne på endast 6g som första R.D hade.

Vilket mästarmöte! Tack för att du var med Fredrik och trevlig helg!

Foto: Björn Lindahl