Amalias fredagsfrågor: Joakim @pickywino Gumpert

Han har en av de coolaste tatueringarna i vinvärlden, är galet trevlig, driver Sthlmfood.com tillsammans med sin fru Rebecca Brage samt Instagramkontot @pickywino
Möt Joakim Gumpert!

Hallo Joakim, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Jag har väl lite av en inofficiell avbetalningsplan när det kommer till mat-& vin hos mina päron. De har ju matat mig med rätt tunga grejer genom åren, de bjöd på en William Deutz 98 för ett tag sedan.. I och med att de lätt hamnar i Bourgogne, Champagne, Piemonte så har jag börjat introducera nya Spanien för dem. Raúl Pérez, Dani Landi och Telmo Rodriguez, med flera.

2. …din älskade?
– Min kära Rebecca Brage (a.k.a Stockholmfood) har fallit pladask för Champagne, hon älskar Charles Heidsieck.. Så tur att räntan fortfarande är låg.

3. …din chef?
– Jag har för stunden flera chefer, så är det när man är längst ner på näringskedjan. Som typ praktikant på Stockholmfood communication AB så köps det en del champagner och en hel del kombucha. På restaurang Hantverket, där jag håller låda tre dagar i veckan, mutade jag nyligen en av mina chefer med en pava Domaine Bernollin Bourgogne Rouge – Les Corbaisons 2015.

4. …dig själv?
– Min senaste hang up är Taurasi viner, vi provade otroliga viner från producenten Mastroberardino. Sen börjar jag steppa när jag får en bra Pinot Noir/Spätburgunder. Konsumerar dock mest grova mängder kaffe och alkoholfri öl, den ljusaste.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag lagade och serverade faktiskt mat åt Patti Smith för massa år sedan när hon skulle spela på Grönan, men hon drack bara varmt citronvatten då. Men drömmen hade ju varit en blöt och rökig kväll med Tom Waits och Iggy Pop i deras glansdagar, men skippar helst heroinet.

Sådärja! Härligt med rock’n’roll, den kvällen hade jag gärna varit med på. Tack för att du var med Joakim och trevlig helg!