Amalias fredagsfrågor: Magdalena Oldach-Holmqvist

Hon började importera vin av en slump, vilket vi är oerhört tacksamma för! Hennes historia kan du läsa mer om i vår serie ”Stötta din lokala vinimportör!” och där finns även information om var hennes viner går att hitta. Idag är det Magdalena Oldach-Holmqvist som svarar på fredagsfrågorna.

Hallo Magdalena, vilket vin bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Min otroligt vinkunnige far hade jag gärna bjudit min finaste Bourgogne på eftersom han tyckte mycket franska viner: Domaine Francois Legros Vougoet Premier Cru, väldigt fyllig för att vara en Pinot och min mor Pazo de Rubianes Albarino alla dagar i veckan, hon älskade vita viner och den vet jag att hon älskat.

2. …din älskade?
– Costerduo Priorat 100% Carinena Vinyes Velles, han älskar Priorat och fylliga spanska viner.

3. …din chef?
– Hahaha, jag är chefen så det får bli Earl Fabrice Bertemes Blanc de Blanc Premier Cru, en citrusbomb med härlig mousse.

4. …dig själv?
– Förutom vinet ovan dricker jag extremt gärna Morra Gabrieles Barolo eller Pazo de Rubianes Albariño men lite svårt att välja när man gillar alla…men det ser ju inte klokt ut om jag väljer 60, hahaha!

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Skulle vara så kul att bjuda in alla som tävlar eller har tävlat i sommelierkunskap i Sverige för att se vad de anser om det mina producenter gör. Good or bad. Smaken är ju olika men spännande att höra vad bedömningen.

Skoj! Tack så mycket Magdalena och trevlig helg!