Amalias fredagsfrågor: Malin Derwinger

Malin Derwinger är något så coolt som Sveriges kunnigaste ölkvinna! Hon är utbildad ölciceron och utbildar själv ölsommelierer på Gustibus Wine & Spirit Academy. Tillsammans med sin make Emanuel Derwinger utgör de en dryckes-powercouple i särklass.

Hallo Malin, vilken dryck bjuder du…

1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– En klassisk cocktail hemma vid köksön! Det är så sällan de får en riktigt bra Dry Martini eller Gimlet om de inte kommer hem till mig. Om de går ut och dricker cocktails på stan måste de pricka rätt på enbart ett tiotal barer som bemästrar klassikerna, och det händer tyvärr inte så ofta. Här hemma hos familjen Derwinger har vi anammat konceptet ”Cocktail Hour” som ofta är min favoritstund på dagen – man förbereder middagen, pratar om vad som helst, och dricker en riktigt bra drink tillsammans innan middagen.

2. …din älskade?
– En riktigt bra tysk lager, för det är så mysigt att se hans ögon lysa upp av förtjusning och så kan vi sitta tillsammans och bara känna oss golvade av den fullkomligt förtrollande drycken som tysk lager är. Jag får ofta frågan om vi inte bråkar hemma för att jag sysslar med öl och han med vin, men tvärtom så är vi ofta på samma humör och dricker båda öl lite oftare än vi dricker vin. Sen så vet jag att han aldrig tackar nej till en japansk highball eller en G&T.

3. …din chef?
– En perfekt upphälld Pilsner Urquell från ett färskt fat. Det känns folkligt men ändå classy, det funkar till alla tillfällen, och hur jag än vänder och vrider på saken så är det nog det perfekta ölet.

4. …dig själv?
– A proper pint of real ale, något riktigt bra brittiskt. Antingen direkt från England eller någon av de svenska bryggerierna som levererar casks till pubar med Cask Marque. Utöver lager är det en riktig Bitter som ligger mig närmast hjärtat.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– En makrolager i lägre prisklassen som ändå håller toppkvalitet, typ DAB eller Bitburger. Om det är min drömgäst så är det också någon som uppskattar dessa prisvärda guldklimpar, och någon man kan snacka skit om ölbranschen med, över en billigare bärs.

Tusen tack Malin, skål och trevlig helg!