Amalias fredagsfrågor: Petri Kinnunen svarar igen

Han var den förste att svara på ”fredagsfrågorna”, som jag publicerade på min avsomnade blogg ”Skrivbordsommelieren”, för snart tre år sedan. Jag har länge undrat om hans smak har ändrats något från december 2017, så jag passade på att ställa fredagsfrågorna än en gång till vinambassadören, vinkonnässören, megacoole Petri Kinnunen!

God kväll Petri, vilken dryck bjuder du…

1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– Jag skulle mest troligt bjuda på någonting helt nytt som de ej druckit förr. Som ett exempel korkade jag upp ett engelskt torrt mousserande i julas och den gick verkligen hem hos svärföräldrarna!

2. …din älskade?
– Min kära älskling skulle jag bjuda på en Champagne av hög klass. Alternativt skulle jag korka upp en Barolo/Barbaresco från någon av höjdarna i Langhe.

3. …din chef?
– Något klassiskt som en elegant Gevrey-Chambertin.

4. …dig själv?
– Något slankt rött som t. ex en välkyld Frappato från Vittoria. Grymt Gott!

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag skulle gärna sitta ned med entreprenören och äventyraren Richard Branson och prata om livsåskådning och dricka honom under bordet med några pannor av vinerna från den unika producenten SELVE från Aostadalen.
Har man signat band som Sex Pistols går man nog igång på obskyr och punkig nebbiolo!

Coolt!!! Tack Petri, skål och trevlig helg!