folkofolk: Vinprovning online ”Två nya roséviner”

Rosévin har blivit alltmer populära de senaste åren, både i Sverige och globalt. Trots att de är mycket användbara matviner så är de fortfarande främst förknippande med den varmare årstiden och semestertider.

De senaste årtiondena har världens vinproducenter tagit rosévinerna mer på allvar och det har skett en enorm kvalitetsförbättring. Om vi tittar på Systembolagets försäljning 2020 så var rosé den vinkategori som ökade mest (8% av den totala vinförsäljningen i volym). Den allra största procentuella ökningen var de mer exklusiva rosévinerna. Rosévinerna från 100 kr och uppåt ökade med hela 34,2% i värde.

Under denna provning guidar er genom rosévinernas värld och provar två riktigt läckra roséviner, ett från Österrike och ett från Provence. Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

När: onsdag 9 juni kl. 18:00 och varar i mellan 40-60 minuter
Var:  du anmäler dig via denna länk
Kostnad: ingen, du väljer själv vilka viner du vill prova med oss

Kvällens viner
Kein Name Zweigelt Rosé Trocken, 52107, 99 kr
Domaine De La Rouvière Rosé, 52119, 119 kr
Båda vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen.

Laga gärna caprese med jordgubbar och mozzarella och testa till vinerna efter provningen, eller så kan ni också välja att använda rätten ovan som förrätt och sedan till varmrätt servera paella.