Vinsmart: Livesänd vinprovning ”Det smakar ju f*n som sommar i ett glas”

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är dags för en livesänd vinprovning där vi tar fasta just på det. Vi kommer nämligen att prova två naturviner som fick vår sommelier, Niclas Tuomela, att utbrista ”Det smakar ju f*n som sommar i ett glas”. Dessutom kommer vi att gå igenom vinglasens betydelse och hur dessa verkligen kan få ett vin att blomma ut.

Gästar gör skådespelaren, manusförfattaren och regissören Måns Herngren. Kan vi kanske få honom att göra en ny spelfilm med samma namn som vår livesändning? Det tycker i alla fall vi vore rysligt kul! Provningen är helt kostnadsfri, om du vill kan du ha med vinerna samt tillbehören som listas nedan till hands, sen är det bara att hänga med!

När: fredag 23 april, klockan 18:30-19:30
Var: online via denna länk
Kostnad: ingen

Kvällens viner
Fresco di Masi Bianco, 2020 (NYHET!) nr. 50751, 750 ml, 115 kr
Fresco di Masi Rosso, 2020 (NYHET!) nr. 50748, 750, 119 kr

Båda vinerna finns endast i Systembolagets beställningssortiment och måste därför beställas, detta görs enklast via Systembolagets hemsida. Säkrast är att beställa senast torsdag 15/4, då bör du hinna få vinerna i tid till provningen. Beställer du senare kan det gå, men det beror på var i landet du bor.

Glasen i provningen
Med info om glasen kommer…

Kvällens tillbehör
För att få ut så mycket som möjligt av provningen föreslår vi att du har nedanstående tillbehör redo när sändningen börjar:
Mozzarella
Jordgubbar
Balsamvinäger
Ruccola
Olivolja
Salt och peppar

Hoppas vi ses den 24 april!

Sändningen görs i samarbete med Vinunic och Briscapo/Spiegelau.