Sommelierkvinnor! Tävla i Lily Bollinger Award 2021

Se hit Sveriges sommelierkvinnor! Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier!

Bakom LiIy Bollinger Award står två tunga namn med anor, champagnehuset Bollinger och företaget Arvid Nordquist, som vill uppmärksamma kvinnliga sommelierers yrkeskunskaper samt hedra minnet av den legendariska champagneänkan Lily Bollinger. Första gången tävlingen gick av stapeln var 2002.
Underbart, säger vi Dos Gardenias och uppmanar rikets alla sommelierkvinnor att genast söka!

Tävlingen riktar sig både till professionella sommelierer, yrkesaktiva och studerande vid sommelierutbildningar. Anmälan är öppen fram till den 3 maj.

Semifinalen går av stapeln i Stockholm den 31 maj 2021 och de tre tävlande som får högst samlad poäng går vidare till finalen i september.

Fantastiska kvinnan som svarade på mina ”fredagsfrågor” den 5 mars, Emma Ziemann, vann tävlingen 2016 och tyckte det var ”en skjuts i karriären men också ett tillfälle att testa sina gränser och utvecklas”.

Vill du veta mer om ”champagneänkan” Lily Bollinger, så gjorde Wine Table en oerhört intressant onlineprovning med temat ”Ett kärleksbrev till kvinnorna i Champagne” torsdagen den 4 mars, som finns att se på Wine Tables YouTubekanal.

Liberté, Egalité, Sororité, vive les femmes!!!