Vinsmart Academy: Romskola med Michel Jamais

Varmt välkomna till den andra sändningen av vårt nya program Vinsmart Academy!
Premiäravsnittet var otroligt uppskattat av er tittare och vi är så tacksamma för alla positiva meddelanden och hejarop. Den 11:e maj är vi tillbaka igen, men den här gången kommer vi att vända oss bort från vin och istället fokusera på en annan ädel dryck – rom!

Det kommer att bli rom-skola där vi går igenom fem olika romsorter och lär oss hur man njuter av dessa. Men hur ska man kunna provsmaka flera olika romsorter utan att behöva köpa flera flaskor som sedan blir stående?

Jo, vi använder oss av ett smidigt smakprovs-paket. Paketet innehåller fem olika romsorter fördelade i små flaskor à 4 cl. Perfekt för två eller tre personer. Romen vi kommer att prova kommer från Venezuela och den välrenomerade producenten Diplomático.

Programleder gör som alltid i Vinsmart Academy, Michel Jamais. Michel är en av de mest etablerade och välkända kännarna av ädla drycker i Sverige. Med andra ord en perfekt ledsagare när det står Master Class i rom-kunskap på schemat. Gäst är, precis som i det första programmet, Niclas Tuomela. Niclas är programledare för våra fredagsprovningar och en van vapendragare till Michel.

Klart du ska haka på och ta tillfället att lära känna drycken som har många trevliga ansikten och som funkar ypperligt både i ensamt majestät och i drinkblandningar. Provningen är helt kostnadsfri, om du vill kan du ha med romen som listas nedan, sen är det bara att hänga med!

När: tisdag 11 maj, klockan 19:00-20:00
Var:  online via Vinsmart Academys Facebook Live
Kostnad: ingen, du väljer själv om du vill beställa lådan och prova romsorterna med oss

Kvällens dryck
Diplomático Tasting Adventure, nr. 81770, 5 fl à 40 ml, 295 kr  OBS! Beställningssortiment, och måste därför beställas, detta görs enklast via Systembolagets hemsida.
Boxen räcker bra till provningen för 1-3 personer och innehåller:
• Reserva Exclusiva – drick den ”neat” rakt upp och ner eller i en tjusig drink.
• Selección De Familia – testa till en bit fin mörk choklad.
• Single Vintage – njut den som den är och fånga nyanserna.
• Mantuano – till mörk choklad, en bra cigarr, sätter även sprätt på smaken i en cocktail.
• Planas – riktigt fin i klassiska drinkar byggda på vit rom, fixa en Mojito eller Daiquiri.

Säkrast är att beställa senast onsdag 5/5, då bör du hinna få paketet i tid till provningen. Beställer du senare kan det gå, men det beror på var i landet du bor.

PS. Paketet ska finnas i butik hos 7 Systembolag. På länken ovan, under ”Vilka butiker har drycken?”, ser du enkelt om det är något Systembolag nära dig som har paketet på hylla.

Mer information om romen, producenten och provningen hittar du på denna sida. 

Hoppas att vi ses den 11/5!

Sändningen görs i samarbete med Handpicked Wines och Briscapo/Spieglau.