Lådor vi gillar

Dos Gardenias föredrar helt klart flaskor framför boxar, men det finns lådor som är svåra att låta bli!

Nu senast har Winefinder gjort en låda tillsammans med @sthlmfood och @pickywino, en låda som innehåller idel gott! Jag har haft förmånen att ha fått prova vinerna och tycker att varenda en av dom är superb: Winefinders@stockholmfoods Favoriter, 1 350 kr/6 x 750 ml
En suverän bonus är att den levereras hem till dörren.

En annan härlig lådfavorit är Moretta Wines 1, nr 52374, 627 kr/3 x 750 ml, i vilken det finns tre galet goda chilenska viner; Sintruco Malbec 2019, Ceniciento 2019 och Carigno del Maule 2018. Alla tre har egen personlighet och druvkaraktär såklart, men det de har gemensamt är fräschören. Det är syrligt friska viner med härlig fruktighet. Ryktet säger att det finns några lådor kvar, jag tänker beställa några till för dessa viner vill jag inte vara utan i höst.

Fun fact: Jag reagerade på namnet ”Ceniciento” (som betyder ”Askungen”- fast ”manlig”, på engelska skulle det bli ”Cinderello”) och frågade importören om hur det kom sig att vinet fått det namnet. Det kom från de bränder som härjade i området under tiden för skörden, de hade fått massa aska på sig och odlaren trodde inte att det skulle gå att göra vin av det, men där hade han fel. De askiga druvorna visade sig bli en finfin cabernet sauvignon, redo för vilken bal som helst!