Amalias fredagsfrågor: Onlinesommelierer

Det senaste årets läge har lett till att det mesta som vanligtvis skett live, istället fått ske digitalt. Dryckesprovningar är inget undantag. Vilka är det då som ofta syns i skärmen? Och vad dricker de när de själva får välja? Klicka på länkarna och läs om deras dryckespreferenser!

Daniella Lundh Egenäs driver Vinkompassen och har hållt över 50 onlineprovningar sedan coronaviruset ställde världen på ända. Niclas Tuomela, (som charmade hela landet i senaste säsongen av Årets Mästerkock) är stjärnan i Vinsmarts superhärliga livesändningar och gästade oss i poddavsnitt nummer 12. Senare fick vi äran att gästa honom och prata cava.

Sara Nässen och Petri Kinnunen (som fått svara på fredagsfrågorna både en och två gånger!) är två vassa vinkonnässörer som tillsammans driver WineDuette och alltid överraskar med spännande vinval på sina provningar.

”Mr Munskänk”, Marcus Nilsson är ciceronen i Wine with Us provningar och håller även i en hel del annat skoj, en man att hålla koll på! Maja Berthas driver inte bara sin egen kanal Majas Vinmagasin, hon delar även chosefritt med sig av sin enorma kunskap som värdinna hos Wine Table, där även coolaste vinrockern Pär Strömberg och mångsysslande, kunnige, kreative Andreas Grube är värdar.

Tack alla ni för att ni svarat på fredagsfrågorna och för att ni förgyller etern med era suveräna provningar!!!